9 Απριλίου 2021
Υπό τάση και πάλι η γραμμή Αθήνα – Οινόη
Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος ανακοινώνει ότι τέθηκε σε επαναλειτουργία η Ηλεκτροκίνηση στο Σιδηροδρομικό Δίκτυο και συγκεκριμένα στο τμήμα Αγ. Στέφανος – Οινόη της Βόρειας Αττικής

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος ανακοινώνει ότι τέθηκε σε επαναλειτουργία η Ηλεκτροκίνηση στο Σιδηροδρομικό Δίκτυο και συγκεκριμένα στο τμήμα Αγ. Στέφανος – Οινόη της Βόρειας Αττικής.

Η ηλεκτροκίνηση είχε διακοπεί εξαιτίας των ισχυρών καιρικών φαινομένων της κακοκαιρίας ΜΗΔΕΙΑ, τα οποία είχαν προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο σιδηροδρομικό δίκτυο, εξαιτίας – κυρίως- πτώσης δέντρων σε πάνω από τριάντα σημεία, ενώ είχαν επίσης υποστεί σοβαρές ζημιές και κολώνες στήριξης των καλωδίων και κονσόλες στήριξης της εναέριας γραμμής επαφής.

Ο Οργανισμός κινητοποίησε άμεσα το ανθρώπινο δυναμικό του και με τη συμβολή Αναδόχου εταιρείας, η οποία συνέβαλλε αποφασιστικά στις προσπάθειες αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών, παραδίδει σήμερα Παρασκευή 9.4.2021, εκ νέου τη γραμμή σε ηλεκτροκινούμενη κυκλοφορία, προς αποκατάσταση των προβλεπόμενων ταχυτήτων και δρομολογίων.

Ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος σε συνεργασία με τις Σιδηροδρομικές Επιχειρήσεις υλοποιεί το Σχεδιασμό για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Δικτύου με απώτερο στόχο την ενίσχυση της παρουσίας των σιδηροδρομικών επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών, στην καθημερινότητα των πολιτών και της επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές.