8 Ιουνίου 2018
Νέα εποχή για τον ελληνικό σιδηρόδρομο
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδρομή με ηλεκτροκίνητο τρένο από τον Πειραιά στο Λιανοκλάδι

Ιστορική στιγμή για τον ελληνικό σιδηρόδρομο αποτελεί το πρώτο δρομολόγιο που πραγματοποιήθηκε με ηλεκτροκίνητο τρένο στη διαδρομή από τον Πειραιά μέχρι το σταθμό του Λιανοκλαδίου.

Η πρώτη ηλεκτροκίνητη  αμαξοστοιχία μετέφερε τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών Θάνο Βούρδα, τον  πρόεδρο του ΟΣΕ Γιώργο Κακουλάκη, τον διευθύνοντα  σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοχάρη, επιτελικά στελέχη του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ καθώς και κλιμάκιο της ΕΕ που είναι αρμόδιο και υπεύθυνο για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών, με επικεφαλής τον Mathieu Grosch.

Με αφορμή το σημαντικό  αυτό γεγονός  η διοίκηση του ΟΣΕ προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

Γιώργος Κακουλάκης, Πρόεδρος ΟΣΕ

«Ο ΟΣΕ με την αρωγή της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και την επιτυχημένη ολοκλήρωση των εργασιών από την ΕΡΓΟΣΕ, παρέλαβε το ηλεκτροδοτούμενο σιδηροδρομικό τμήμα στη γραμμή από τον Πειραιά μέχρι το Λιανοκλάδι. Ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου συνεχίζεται αδιάλειπτα, ώστε μέσα στους προγραμματισμένους χρόνους οι πολίτες να απολαμβάνουν ένα σύγχρονο μεταφορικό μέσο που θα έχει την δυνατότητα να αναπτύσσει  μεγάλες ταχύτητες με ασφάλεια και άνεση».

 Παναγιώτης Θεοχάρης, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΕ

«Ο σιδηρόδρομος αποκτά μια σημαντική δυναμική, που στην ουσία μετασχηματίζει όλο τον παραγωγικό χαρακτήρα του, σε ουσιώδη αποτελέσματα. Με τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της ΕΡΓΟΣΕ για την γρήγορη ολοκλήρωση των έργων, ο ΟΣΕ, διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο, τον οποίο αρχίζει να υλοποιεί. Με υπευθυνότητα, εργατικότητα και τη συνεισφορά του εργατικού δυναμικού του Οργανισμού ο ΟΣΕ θα διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα το νέο σύγχρονο ηλεκτροδοτούμενο δίκτυο το οποίο  προσφέρει καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και βέλτιστη μεταφορά που μπορεί να αναβαθμίσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και να δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».