16 Ιουλίου 2020
Εγκαίνια Νέας σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο – Αίγιο
Την Τρίτη 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Νέας σιδηροδρομικής γραμμής παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή

Την Τρίτη 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Νέας σιδηροδρομικής γραμμής παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Στην τελετή μεταξύ άλλων έδωσαν το παρόν ο Υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος καθώς και στελέχη του Ομίλου Μυτιληναίου. Παρόντες ήταν  το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ, στελέχη του οργανισμού καθώς και η Διοίκηση και τα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Κ. Καραμανλής μεταξύ άλλων δήλωσε:

« Τα μεγάλα έργα δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, σε κανένα κόμμα. Ανήκουν στον Ελληνικό λαό. Με τις δικές του θυσίες, με τους δικούς τους κόπους και για το δικό του μέλλον γίνονται πραγματικότητα». Και τόνισε «Σήμερα, εδώ, και μετά από συστηματική δουλειά με χαμηλούς τόνους, δίνουμε επισήμως στην κυκλοφορία ένα έργο το οποίο επίσης η ευρύτερη περιοχή είχε ιδιαίτερη ανάγκη.

Η νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή, υψηλής ταχύτητας και ασφάλειας είναι συνολικού μήκους περίπου 71 χιλιόμετρα.

Εξυπηρετεί τους 3 νέους σταθμούς: Ξυλοκάστρου, Ακράτας και Αιγίου με 6 στάσεις: Διμηνιό,  Λυκοποριά, Λυγιά, Πλάτανο, Διακοπτό και Ελίκη.

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Κεφαλογιάννης πρόσθεσε «Έτσι λοιπόν, δεν συνδέεται απλώς η Αχαΐα με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Αθήνας. Συνδέεται η Αχαΐα με την Αθήνα, το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και το λιμάνι του Πειραιά. Και μάλιστα, το ταξίδι αυτό με το τρένο γίνεται σύντομα, άνετα, οικονομικά και με ασφάλεια».

Η νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.