28 Ιουνίου 2018
Δήλωση του προέδρου Ο.Σ.Ε Γιώργου Κακουλάκη
Στο πλαίσιο των εγκαινίων του πρώτου δρομολογίου της Rail Cargo Logistics Goldair

Με αφορμή τα εγκαίνια από την  Rail Cargo Logistics Goldair του πρώτου εμπορευματικού δρομολογίου από τις εγκαταστάσεις της στη στη Σίνδο, ο πρόεδρος του Ο.Σ.Ε κ. Γιώργος Κακουλάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο ΟΣΕ καλωσορίζει στη σιδηροδρομική οικογένεια την Rail Cargo Logistics Goldair και εύχεται κάθε επιτυχία στην επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Η έναρξη λειτουργίας  της νέας σιδηροδρομικής επιχείρησης σηματοδοτεί το άνοιγμα της αγοράς στο τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών και την εφαρμογή στην πράξη πλέον, των κοινοτικών κανόνων στη διαχείριση της σιδηροδρομικής υποδομής και στις δραστηριότητες των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Σε αυτό το πλαίσιο ο ΟΣΕ με τον αναβαθμισμένο ρόλο του ως διαχειριστή υποδομής, με την καθοδήγηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στηρίζει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια που συμβάλει στην έξοδο της χώρας από την κρίση

Ταυτόχρονα έχουμε αναλάβει και την υποχρέωση για τη συνεχή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του δικτύου και την εισαγωγή τεχνολογικά προηγμένων συστημάτων, ώστε να μεγιστοποιήσουμε την παροχή υπηρεσιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο και να αυξήσουμε την χωρητικότητα του τόσο στις επιβατικές όσο και στις εμπορευματικές μεταφορές.

Ειδικότερα:

Ήδη, είναι σε πλήρη λειτουργία η γραμμή στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου με άμεσο στόχο τη δημιουργία επιμέρους συνδέσεων όλων των επιχειρήσεων με το κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα για τη μεταφορά των εμπορευμάτων και των προϊόντων τους.

Ομοίως προχωράμε στην ενίσχυση της ανάπτυξης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με την αναβάθμιση της σιδ/κής γραμμής που συνδέει το σταθμό των εμπορευματοκιβωτίων με το κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα.

Ανακαινίζουμε τη γραμμή μεταξύ Θεσσαλονίκης – ΤΧ1 ώστε να συνδεθεί με το λιμάνι και την ΕΚΟ.

Σχεδιάζουμε τη σύνδεση με τις άλλες μεγάλες βιομηχανικές περιοχές καταρχήν στο Κιλκίς, εν συνεχεία στην  Έδεσσα και σε άλλες περιοχές.

Προγραμματίζουμε την εγκατάσταση ηλεκτροκίνησης – σηματοδότησης στα τμήματα: α) Πλατύ – Έδεσσα – Φλώρινα και β) Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο προκειμένου να αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας σε συστήματα ηλεκτροκίνησης – σηματοδότησης

Ο ΟΣΕ λειτουργώντας εντός θεσμικού πλαισίου και με την ευθύνη του διαχειριστή υποδομής, αρμόδιου για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων εντός του σιδηροδρομικού δικτύου, θα είναι αρωγός στην προσπάθεια της Rail Cargo Goldair αλλά και κάθε άλλης σιδηροδρομικής επιχείρησης».