footer samples new 03

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗ ΣΙΩΚΟΥ 4 ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΕ ΝΕΟ ΧΩΡΟ, ΣΤΗ ΛΕΥΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΡΟΤΟΝΤΑΣ. Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ. 

NOESIS

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ αποτελεί ένα κοινωφελές, πολιτιστικό, επιμορφωτικό, μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα, που προβάλλει τον τεχνικό πολιτισμό και δημιουργεί για το ευρύ κοινό το κατάλληλο περιβάλλον για την ενημέρωσή του γύρω από τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας. Ξεκίνησε την πορεία του το 1978 ως Τεχνικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το 2001 εξελίχθηκε στον σημερινό φορέα ΝΟΗΣΙΣ και υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΝΟΗΣΙΣ απέσπασε δύο ύψιστες διεθνείς τιμητικές διακρίσεις, από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Τεχνολογικών Κέντρων και Μουσείων (ECSITE – The European Network of Science Centers and Museums) και από τη σημαντικότερη παγκοσμίως ένωση Επιστημονικών και Τεχνολογικών Κέντρων  (ASTC – Association of Science - Technology Centers) για το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων που εφαρμόζει από τον Σεπτέμβριο 2016.

Στο ΝΟΗΣΙΣ οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν προβολές:

α. Στο ψηφιακό Πλανητάριο, 160 θέσεων.

β. Στον Κινηματογράφο Ευρείας Οθόνης (Κοσμοθέατρο), 300 θέσεων, με προβολή ταινιών δύο και τριών (3D) διαστάσεων.

γ. Στον Προσομοιωτή Εικονικής Πραγματικότητας, 18 θέσεων, με προβολή ταινιών δύο και τριών (3D) διαστάσεων.

Επίσης, μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο Τεχνολογίας που περιλαμβάνει:

α. Την έκθεση Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία, μοναδική στο είδος της, που καλύπτει χρονικά  από την προϊστορική περίοδο μέχρι τους ελληνιστικούς και βυζαντινούς χρόνους.

      β. Το Τεχνοπάρκο, με εκθέματα αλληλεπίδρασης, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει και να κατανοήσει επιστημονικές γνώσεις με τρόπο διαδραστικό και διασκεδαστικό.

      γ. Το Εκθετήριο Αυτοκινήτων, με χαρακτηριστικά δείγματα της ιστορίας του  αυτοκινήτου.

 

Το ΝΟΗΣΙΣ διαθέτει:

  • Αμφιθέατρο, 200 θέσεων, για τη διεξαγωγή συνεδρίων, εταιρικών παρουσιάσεων, εκδηλώσεων κλπ.
  • Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων, ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο που φιλοξενεί κατά διαστήματα εκθέσεις από άλλα Μουσεία και πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.
  • Βιβλιοθήκη με σχετική βιβλιογραφία και νησίδα Η/Υ (διαδίκτυο με 1Gb).
  • Εργαστήριο Ψηφιακών Παραγωγών, για τη δημιουργία εσωτερικών multimedia παραγωγών.

Στο ΝΟΗΣΙΣ διοργανώνονται ακόμη:

  • Εκπαιδευτικά Προγράμματα, όπως «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», «Η Μαγεία της Επιστήμης», «Η Ενέργεια στο τραπέζι» κ.ά.
  • Explora, πενθήμερο καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης με περιεχόμενο ποικιλία επιστημονικών θεμάτων που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή και παρουσιάζονται με ψυχαγωγική προσέγγιση.
  • Παιδικά πάρτι που περιλαμβάνουν μαγικά πειράματα, παιχνίδια στο Μουσείο Τεχνολογίας, προβολές και δημιουργική απασχόληση.
  • Συναντήσεις και συζητήσεις με εκπροσώπους της επιστημονικής κοινότητας και σε συνεργασία με άλλους φορείς, όπως Γαλλικό Ινστιτούτο, Βρετανικό Συμβούλιο κλπ.
  • Δύο τουλάχιστον μεγάλες εκδηλώσεις ετησίως με είσοδο ελεύθερη για το κοινό και προσέλευση περισσότερα από 5.000 άτομα.

Ακόμη, στο χώρο λειτουργούν Cafe και Εστιατόριο, με εξαιρετική θέα προς την πόλη, καθώς και Καταστήματα Πώλησης εκπαιδευτικών βιβλίων, ειδικών εκδόσεων και αναμνηστικών.

http://www.noesis.edu.gr

Έτος Ίδρυσης 2001

Διεύθυνση     6ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης - Θέρμης, Τ.Κ. 570 01, Θέρμη

Τηλέφωνο      2310 483 000

Φάξ     2310 483 020

Email   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ηλεκτρονική Διεύθυνση       http://www.noesis.edu.g

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη – Παρασκευή 9.00-17.00

Σάββατο 13.00-21.00

Κυριακή 11.00-19.00

Δευτέρα ΚΛΕΙΣΤΑ

Το πρώτο εκθετήριο του Τεχνικού Μουσείου στην οδό Αχελώου, Νο 18Το εκθετήριο, το 1989